Browse by:

»

Genus (range choice):
A-C D-F G-I J-L M-O P-R S-U V-Z   A-Z
Distribution as:

»


»



»

»
» Nr KFP:
»
search_arrow species: Stenus (Nestus) glabellus Thomson, 1870
Description in KFP (in Polish):
[tom 6]
Gatunek poza Polską znany z nielicznych stanowisk w północnej części Europy: południowa Szwecja, północna i wschodnia Francja, Belgia, Holandia, Dania, Szlezwik-Holsztyn i Brandenburgia. Wszędzie bardzo rzadko i sporadycznie spotykany. W Polsce znany zaledwie z kilku stanowisk w południowo-zachodniej części kraju. Znajdowany na torfowiskach i terenach bagiennych wśród wilgotnych mchów, traw i roślin błotnych oraz pod wyciągniętymi z wody wodorostami.
map - KFP regions magnify
Occurrence in faunistic regions as in KFP

[not updated]
ATTENTION
This is the archival website. For more recent data on the species at the Biodiversity Map
CLICK HERE.
The current website is a browser
of the digitized Catalogus Faunae Poloniae.
BioMap Database provides new data on species and more search tools.

Distribution as:
Distribution data:
Nizina Wielkopolsko-Kujawska: Słubice (Horion 1963); Dolny Śląsk: okolice Legnicy (Kolbe W. 1921, Kolbe W. 1927, Szujecki 1961, Horion 1963); «Śląsk» (Horion 1935, Puthz 1971)