Przeglądaj:

»

Rodzaj (wybór zakresu):
A-C D-F G-I J-L M-O P-R S-U V-Z   A-Z
Rozmieszczenie jako:

»


»



»

»
» Nr KFP:
»
search_arrow gatunek: Stenus (Hypostenus) fulvicornis Stephens, 1833
Opis w KFP:
[tom 6]
Gatunek rozmieszczony głównie w północnej i środkowej Europie, docierający do środkowej Francji i północnych Włoch, wykazany również z północnej Afryki i zachodniej Azji. W Polsce bardzo rzadko znajdowany, znany z nielicznych stanowisk tylko w sześciu krainach.
map - KFP regions powiększ
Występowanie w krainach faunist. wg KFP

[bez aktualizacji]
UWAGA
To jest strona archiwalna. Aktualne dane o gatunku zawiera Mapa Bioróżnorodności.
KLIKNIJ TU, aby je zobaczyć.
Bieżąca strona to przeglądarka danych zdigitalizowanego Katalogu Fauny Polski.
Baza BioMap dostarcza nowe dane o gatunkach
i więcej narzędzi wyszukiwania.


Rozmieszczenie jako:
Dane o rozmieszczeniu:
Pobrzeże Bałtyku (Dommer 1850, Lentz 1857, Lentz 1879, Lüllwitz 1916), Jastrzębia Góra (Szujecki A.*); Dolny Śląsk (Letzner 1871, Letzner 1886, Leder 1872, Gerhardt 1910); Wyżyna Krakowsko-Wieluńska: Częstochowa-Zacisze (Lgocki 1908); Beskid Zachodni: Ustroń (Letzner 1886, Gerhardt 1910), Babia Góra (Pawłowski J. i Szujecki 1966, Pawłowski J. 1967); Beskid Wschodni: okolice Przemyśla (Trella 1930b); Bieszczady: połoniny Bieszczadów Zachodnich (Szujecki 1970); Polska (Łomnicki M.A. 1913, Szujecki 1961, Horion 1963); «Prusy» (Zebe G. 1852, Bach 1860); «Śląsk» (Kuhnt 1912); «Galicja Zachodnia» (Łomnicki M.A. 1886); «Gubernia Piotrkowska» (Jakobson 1909)